Fotoblog  Jan-Willem van Rijs

Over mij

Welkom op mijn website. Ik ben Jan-Willem van Rijs. Ik ben deze website begonnen om in eerste instantie mijn foto’s te delen. Nog leuker vond ik het om dat in blog vorm te doen over zaken die mij interesseren, evenementen die ik bezoek en wat ikĀ  verder meemaak. Mijn uiteindelijk doel is mij zelf te verbeteren in het fotograferen en fotobewerking met Photoshop CC. Ik heb niet de neiging om mij vast te leggen op een bepaald thema.

Vanaf 2014 ben ik mij meer gaan verdiepen in de wereld van de fotografie en ben ik cursussen gaan volgen bij Marco Fotografie om van de automatische stand af te komen en later ook om programma Photoshop in de vingers te krijgen. Inmiddels heb ik heel wat boeken daarover gelezen en heb ik ook verschillende workshops en specifieke cursussen gevolgd.

Ik fotografeer met de Canon 7d mark II en ben in het bezit van drie canon objectieven. De 24-70 mm F2.8, de 70-200 mm F2.8 en de 100 mm macro F2.8. Tevens ben ik in het bezit van de Sigma 150-600mm F5 – 6.3. Prima materiaal om mee te fotograferen. Langzaam probeer ik ook mijn fototas te vullen met allerlei accessoires.

Fotografie heeft mij steeds meer te pakken en hierdoor probeer ik mijn weg te zoeken in de verschillende soorten onderwerpen. Ik heb mijn blog inmiddels gevuld met vele onderwerpen, maar ik wil me nog gaan verdiepen in nachtfotografie en High Dynamic Range (HDR).

Ik geniet er enorm van om met mijn camera er op uit te trekken en alles op een bijzondere manier vast te leggen. Ik kan genieten van al het moois om me heen. Mogelijk inspireer ik je wel om het zelfde te doen.

Veel plezier met lezen en kijken om mijn website. Reacties op mijn foto’s of blog zijn natuurlijk van harte welkom. Klik daarvoor op mijn reactie link onder elk bericht. Middels mijn contact-pagina kan je met altijd eenvoudig een bericht sturen.

Jan-Willem van Rijs