Fotoblog  Jan-Willem van Rijs

Over mijn foto blog

Dit is de foto blog van Jan-Willem van Rijs. Op deze website houd ik een persoonlijk foto blog bij over zaken die ik meemaak en mij interesseren. Maar ook van onderwerpen die mij boeien of zomaar van wat ik wil laten zien.

Ik ben deze website begonnen, omdat ik het leuk vind om dit te doen. Maar ook naar aanleiding van een blog die ik eerder gemaakt heb over een vakantie in Florida in de Verenigde Staten van Amerika.

Tot 2014 werkte ik alleen met een Olympus E500 spiegelreflex-camera. Daarvoor het ik nog wel een analoge Pentax gehad. In al die jaren werkte ik daar fantastisch mee in de automatische stand. Sinds 2014 heb ik mij meer begeven in de wereld van de fotografie en heb ik cursussen gevolgd die gegeven werden door Marco de Groot van Marco-fotografie uit Den Haag.

Inmiddels ben ik overgestapt op een Canon 7d mark II, voorzien van een 24-70 mm F2.8 en inmiddels ook een 70-200 mm F2.8 objectieven en fotografeer alleen nog maar zoals het hoort. In de M-stand. Langzaam probeer ik ook mijn fototas te vullen met allerlei accessoires.

Fotografie heeft mij steeds meer te pakken en hierdoor probeer ik mijn weg te zoeken in de verschillende soorten onderwerpen van de fotografie. In ieder geval concentreer ik mij op landschap-, natuur-, straat- en sportfotografie. Daarnaast wil ik mij ontwikkelen in nachtfotografie en High Dynamic Range (HDR).

Waarom heb ik  jwvanrijs.nl als domeinnaam gekozen? Het is natuurlijk mijn eigen naam en daardoor makkelijk te onthouden. Ik heb nog geen idee welke kant mijn website opgaat, maar inmiddels is het mij wel duidelijk dat je met je eigen naam alle kanten op kan.

Reacties op mijn foto`s zijn van harte welkom. Klik daarvoor op de reacties/comments link onder elke post.

Wilt u contact met me opnemen dan kan dat via het contactformulier.

Jan-Willem