Fotoblog  Jan-Willem van Rijs

Over mij

Welkom op mijn website. Ik ben Jan-Willem van Rijs. Ik ben deze website begonnen om in eerste instantie mijn foto’s te delen. Nog leuker vond ik het om dat in blog vorm te doen over zaken die mij interesseren en wat ik  meemaak. Maar ook over onderwerpen die mij boeien of waarvan ik wat wil laten zien. Mijn uiteindelijk doel is mij zelf te verbeteren in het fotograferen. Ik heb niet de neiging om mij vast te leggen op een bepaald thema.

Vanaf 2014 ben ik mij meer gaan verdiepen in de wereld van de fotografie en ben ik cursussen gaan volgen om van de automatische stand af te komen. Inmiddels heb ik heel wat boeken gelezen en heb ik verschillende cursussen gevolgd.

Ik fotografeer met de Canon 7d mark II en ben in het bezit van drie canon objectieven. De 24-70 mm F2.8, de 70-200 mm F2.8 en de 100 mm macro F2.8. Prima materiaal om te fotograferen zoals het hoort. In de M-stand. Langzaam probeer ik ook mijn fototas te vullen met allerlei accessoires.

Fotografie heeft mij steeds meer te pakken en hierdoor probeer ik mijn weg te zoeken in de verschillende soorten onderwerpen die te fotograferen zijn. Ik heb mijn blog inmiddels gevuld met vele onderwerpen, maar ik wil me nog gaan verdiepen in nachtfotografie en High Dynamic Range (HDR).

Ik geniet er enorm van om met mijn camera er op uit te trekken en alles op een bijzondere manier vast te leggen. Ik kan genieten van al het moois om me heen. Mogelijk inspireer ik je wel om het zelfde te doen.

Veel plezier met lezen en kijken om mijn website. Reacties op mijn foto’s of blog zijn natuurlijk van harte welkom. Klik daarvoor op mijn reactie link onder elk bericht. Middels mijn contact-pagina kan je met altijd eenvoudig een bericht sturen.

Jan-Willem van Rijs