Fotoblog Jan-Willem van Rijs

Duindamseslag in Noordwijk

De Duindamseslag in Noordwijk is een prettig strand. Noordwijk is natuurlijk badplaats bij uitstek. Duindamseslag ligt dan wel weer uit de richting. Noordwijk blijft altijd een beetje in trek. In de meeste gevallen omdat mijn baas wil dat ik mijn werkzaamheden daar uitoefen, maar anderzijds is er altijd van alles te doen. Vandaag was dat niet zo. Waren wij de laatste dagen de tropen van Europa met ruim 25 graden Celsius gewend. Vandaag was dat ruim de helft en had je het idee dat je achter je camera vandaan waaide. _WVR3109Een geluk dat ik de draagriem aan de camera heb. Het is ook niet dat het alleen waaide. Het regende, het was bewolkt en de zon kwam door. Daar kan je van in de war raken, maar uiteindelijk is dit fantastisch weer om te fotograferen. Ik had alleen mijn korte lens meegenomen en ik was niet voornemens om deze met dit weer mijn objectieven te gaan verwisselen. _WVR2996Op een paar mensen na was het strand nagenoeg leeg. Gelukkig waren daar nog wel wat groepjes Duitsers die hun Pinksterweekend hier komen doorbrengen. _WVR3006Een geluk voor mij dat ze altijd enthousiast worden van de zee die schuimbekkend het strand oprolde. _WVR3001Ik had mijn modellen zonder dat ze het wisten. Tenminste leek het daar op. Ik stond zo dichtbij dat ze mij ook weer niet over het hoofd konden zien. Wat erg lastig blijft is het tegenlicht. _WVR3010Ik kan daar nog steeds mijn modus niet in vinden. Het is natuurlijk een kwestie van blijven oefenen. Een handicap blijft natuurlijk ook nog eens dat je niet alles goed van de camera kan aflezen. Zo’n e-reader schermpje zou je eigenlijk op een camera moeten hebben. Dat ze daar nog niet aan gedacht hebben._WVR3025Nu zag ik daar ook niet veel vogels. Iets wat ik eigenlijk nooit over het hoofd zie. Nu was er wel een bijzonder exemplaar. Een Foam Pinguïn. Vogelaars let op. Hij zit aan de Duindamse slag. Een beetje bang was het wel en het liet ook een heel spoor achter. Hij vloog niet weg en een echte Pinguïn dus._WVR3014Andere rare vogels waren kite surfers. Wat gingen die knapen hard. Je zag ze vanuit Zandvoort aankomen, maar voor je het wist waren ze alweer voorbij. _WVR3034Wat jammer dat ze niet even een paar mooie sprongen maakten. Gelukkig waren het er genoeg om er op los te fotograferen. Ik miste nu wel een heel klein beetje mijn lange lens._WVR3054Een middagje fotograferen was ook weer zo voorbij. Niet zo veel mensen gezien en al helemaal niet zoveel amazones. Deze dame op dit paard schreeuwde om gefotografeerd te worden. Nu ik dat dan ook gedaan had was de vraag hoe ik haar op de site zou zetten. Duindamseslag3037-1Nu heb ik deze foto er twee keer opgezet en wel in een gecropte versie en in een volledige.  Laat mij in een bericht is even weten welke beter over komt?_WVR3037De groeten uit Noordwijk.

4 gedachtes aan “Duindamseslag in Noordwijk

 1. Marijn

  Hoi neef , mooie foto’s.
  Die vrouw die het schuim van haar hand blaast vind ik de mooiste.
  De kleur tinten van die foto zijn prachtig (Misschien komt dit juist door het tegenlicht?).

 2. Marieke

  Ha Jan-Willem, leuk stukje en mooie foto’s. Wij moeten uitkijken op het strand over een paar weken; modellen genoeg ☺. Bert en ik vinden de gecropte foto het mooist. Ook omdat je daar de kitesurfer mooi op ziet.
  Groetjes Marieke

 3. Eveline

  Geluksvogel, weet je hoe zeldzaam die pinguin is… Verder vind ik de totaalfoto de mooiste omdat zo het weer en de wind duidelijker is, zie bv die paardenstaart. Maar het hangt er dus vanaf wat jij wil zeggen met een foto. Leuk je blog en foto’s!

 4. Marieke Kersten

  Mooi gedaan! Ik hou zelf niet zo van mensen op de foto, tenzij nadrukkelijk geposeerd want dan gaat het echt om hen. Mbt het paard : de volledige foto vind ik het mooist. Leuk die kites op de achtergrond!